NATJECANJE

Škripa preko ciljne linije

U tvrtki BFGoodrich®, oduvijek smo bliski s automobilskim utrkama. Više od stoljeća, kvaliteta i svestranost naših guma dokazuje se na trkaćim stazama i u pustinjama širom svijeta.

bfgoodrich truck tyres competition circuit

utrke kamiona ;  kamionska challenge utrka ; trkaće gume
BFGoodrich
Gume BFGoodrich® ostaju u utrci do ciljne ravnine.

Na samom početku atuomoto sporta uzburkali smo mase nakon pobjede na danas legendarnoj utrci na 500 milja u Indianapolisu, dvaput za redom, 1914. i 1915.

Toliko smo voljeli utrke da nakon toga nismo stali! Pobjede su se redale na svim vrstama utrka. Vrhunac je definitivno bio 1994. kada je Novozelanđanin Rod Millen osvojio najslavniju i najtežu brdsku utrku na svijetu u Pikes Peaku s Toyotom Celicom.

Nismo stranci ni na relijima i tamo smo ostavili trajne tragove guma. Već 1972. osvojili smo utrku Baja 1000, nakon čega su ubrzo uslijedili trofeji na SCORE Baja 500 1983. i 1988. s vozačima Corkyjem i McMillinom. Prvi uspjeh u Svjetskom kupu u reliju ostvarili smo 1999. Od 1986. do 2007. naši su trkaće gume kući donijeli 21 uzastopnu pobjedu na utrci Baja 1000 i tako smo postali standard u svijetu američkih „off-road“ natjecanja!

Vidéo Competition

Naše su gume i njihovi timovi nastavili da bi osvojili naslove na FIA Cross Country reliju svjetskog kupa, kao i  Australasian Safari 2011. i 2012. Prvu pobjedu u Dakaru osvojili smo s Jean-Louisom Schlesserom 1999. Od tada smo mnogo puta prešli Afriku, a 2017., unatoč  nepovoljnim vremenskim i terenskim uvjetima, s Peugeotovim smo timom ostvarili svoju 13. pobjedu.            

Na natjecanjima svjetskih reli-prvenstava od 2006. do 2010., naše su gume dokazale svoje performanse osvojivši sve naslove vozača i marki automobila. Na podiju smo bili s Citroënovim i Fordovim timovima i Sebastianom Loebom koji je bio prvak pet puta za redom.

Video Historique Competition

U okviru Interkontinentalnog reli izazova 2007., te smo godine kući donijeli svoju prvu nagradu s Peugeotom.Najnovija i druga za redom nam je pobjeda s Cyrilom Despresom u Peugeotom na reliju Silk Way u srpnju 2017. Ova utrka kamiona povezuje Moskvu i Xi'an, pobudila je puno emocija jer su se mjesta na ljestvici mijenjala na brojnim događajima tijekom ove 15-dnevne utrke duž 9.000 km.