POVIJEST

Utiranje našeg puta do performansi

Sve otkako je naša prva guma izašla iz tvornice, pomičemo granice performansi guma.

1870. godine, Benjamin Franklin Goodrich, vizionar i samouki poduzetnik, stvorio je prvu tvornicu guma u Sjevernoj Americi, u Akronu u saveznoj državi Ohio. Performanse guma već tada su bile prioritet. Njegov sin Charles Cross Goodrich kasnije je u tvrtki pokrenuo prvi istraživački centar u Sjedinjenim Državama.

Već 1903., BFGoodrich® izdigao se iznad konkurencije kao prvu gumu po izboru za Ford Model A, prvi automobil koji je  prešao sjevernoamerički kontinent od istoka do zapada.

Naravno, bili smo zainteresirani i za rano zrakoplovstvo. Već 1909., BFGoodrich postavio je svjetski rekord od 75 km/h na zrakoplovu kompanije Curtiss Aeroplane Corporation na međunarodnoj zrakoplovnoj utrci u francuskom Reimsu. Legendarni status bio je samo koju godinu daleko kada je 1927., BFGoodrich® na avionu Charlesa Lindberga, glasovitom Spirit of Saint Louis po prvi puta u povijesti preletio Atlantik. A 1977., naše su gume poletjele i u svemir na svemirskom „shuttleu“ Columbia.

Neprestano razvijajući nove ideje i mogućnosti, mi u tvrtki BFGoodrich® stalno pred sebe postavljamo nove izazove i često u mnogome bivamo prvi i ostavljamo brojne pečate u konstrukciji guma.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours

povijest kamiona ; bf goodrich kamionske ; utrka aviona
BFGoodrich
Povratak kući na izdržljivim gumama BFGoodrich® je najljepši osjećaj.

bfgoodrich truck tyres history heritage shop

Ford model A ; prvi prelazak Amerike ; gradski prijevoz
BFGoodrich
Gume BFGoodrich® daju najveću vrijednost za novac u prijevozu rasutih tereta.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017